3 redenen om te investeren in nieuwbouw van Qubrik

Investeren in vastgoed is altijd een goed idee. Ga je voor de renovatie en verbouwing van een gebouw? Of kies je voor nieuwbouwproject? Ontdek hier de voornaamste redenen waarom nieuwbouw de ideale belegging voor je centen is.

Het is een makkelijke investering

Een nieuwbouwappartement is een eenvoudige manier om te investeren. Het appartement wordt zo goed als volledig klaar afgeleverd volgens jouw wensen. En je huurder kan er dus meteen intrekken.

Daarnaast ben je ook zeker dat aan alle bouwvoorschriften voldaan is en je de nodige certificaten hebt. De isolatie voldoet aan de laatste normen, het EPC is zeer gunstig, je beschikt over een postinterventiedossier. Noem maar op. Alles is duidelijk en staat op papier. Geen discussies of bergen administratie om je zelf door te worstelen. Dat is mooi meegenomen.

Het is een veilige investering

Dankzij de wet Breyne zijn de bouwpromotor en architect tien jaar lang aansprakelijk voor eventuele fouten aan het appartement of appartementsgebouw. Jij kan zolang dus op je beide oren slapen.

Vastgoed verliest bovendien nooit zijn waarde. In tegenstelling tot een renovatie, heb je bij een nieuwbouw niet de onvoorspelbare kosten die een verbouwing met zich meebrengen. Je investering levert je op lange termijn dus meer op want je hebt minder kosten.

Het is heel snel verhuurd

Wat er nieuw en modern uitziet, trekt mensen aan. Dat is in vastgoed niet anders. Het appartement dat je verhuurt is gloednieuw en dus kunnen eventuele huurders er zeker van zijn dat ook alles in orde is. 

Er is altijd vraag naar te huren nieuwbouwappartementen. Zo verhuur je snel en makkelijk aan een specifiek en groot doelpubliek want iemand die een nieuwbouwappartement huurt, is vaak iemand met een iets hoger budget. 

Denk ook maar eens aan de voordelen die zo’n appartement voor huurders oplevert:

  • Een energiezuinig appartement, en dus een lage energiefactuur. Geef toe: wie wil dat nu niet?
  • Pas afgewerkt en dus ziet alles er nog nieuw uit: weinig onderhoud, niets kapot, alles werkt perfect. 
  • Goede isolatie betekent weinig lawaai van de buren en lekker knusse warmte binnen. Win-win.

Is je interesse geprikkeld? We bespreken graag samen met jou de investeringsmogelijkheden.

Soortgelijke artikelen