BPA

De aangekondigde metamorfose van Anderlecht

Project ontwikkelaars staan in de startblokken te Anderlecht. Huisvesting, scholen, winkelruimte en allerhande bijkomende voorzieningen aan het Biestebroekdok.

De Brusselse Hoofdstedelijke Gewestregering heeft het BPA « Biestebroeck » goedgekeurd. Dit BPA dat de her inrichting van de zone tussen de industrielaan en het kanaal regelt op het grondgebied Anderlecht is momenteel het grootste BPA van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Een plan voor 47 hectare nieuwe stadsontwikkeling.
Dit BPA heeft tot doel om een nieuwe gemende stadswijk te helpen recht te zetten die zowel productie, kleinhandel evenals residentiële activiteiten met elkander combineert, dit via de aanéénschakeling van 2 kanaal oevers zodoende een lokale economische en logistieke pool te maken. Dit plan is eveneens ambitieus op het vlak van het leefmilieu via een kwalitatieve buurt met een leuke uitstraling ter ondersteuning van de leefgemeenschap van de nieuwe bewoners te Anderlecht.

In concreet behelst dit BPA de inrichting van 370.000 m2 bewoning, 30.000 m2 bijkomende voorzieningen, 30 à 40.000 m2 productie activiteiten, 15 à 30.000 m2 detail handel evenals groene kwalitatieve ruimte. 3 nieuwe kwalitatieve schoolfaciliteiten evenals 3.700 nieuwe wooneenheden helpen op die manier de demografische groei van het Brussels Gewest op te vangen. Op termijn zal men zo 10.000 nieuwe bewoners kunnen huisvesten. « Ik verheug mij erop, althans de Minister President Rudi Vervoort ».

Een aantal vastgoed ontwikkelaars hebben reeds hun akkoord gegeven om deel te nemen aan deze face lift van de kanaal zone.

Onder hen, de privé ontwikkelaar Atenor met zijn project City Dox, momenteel in aanbouw. Het project combineert kantoren met appartementen, winkels, huizen, een rusthuis, een crèche, scholen evenals assistentie woningen ( service flats ).

Voor meer info aangaande de assistentie woningen ( service flats ) klick hier

Investeer in een assistentiewoning in het hartje van een gloednieuwe wijk te Brussel
BPA « Biestebroeck » te Anderlecht