Dit zijn de hotspots in Sint-Lambrechts-Woluwe

Dit zijn de hotspots in Sint-Lambrechts-Woluwe

Ken je Woluwe misschien enkel van het shopping center waar mensen uit de Brusselse rand graag naartoe trekken? De gemeente heeft heel wat troeven. Met deze vijf hotspots voel je je meteen thuis in je nieuwe woonplaats.

Sint-Lambrechts-Woluwe, een gemeente in het oosten van onze hoofdstad met zo’n 54.000 inwoners. De bekendste daarvan? Dat is ongetwijfeld dé atletiekfamilie van België: de Borlée’s. En jij bent binnenkort misschien wel de nieuwste inwoner. Het residentiële project INWO bevindt zich in de groene rand van Brussel, op wandelafstand van enkele topadresjes.

1.    Tijd voor ontspanning

Een nieuwe woonst betekent meestal ook verhuizen. Dat staat dan weer gelijk aan met zware dozen en meubels sleuren. Nood aan ontspanning? Dat kan in de heerlijke groene omgeving van hotel en kuuroord Aspria Royal La Rasante. Genieten in de sauna of in het stoombad, enkele baantjes trekken in de zwembaden of een massage boeken in het schoonheidsinstituut. Je even laten verwennen staat centraal.

Adres: Donkerstraat 56

2.    Gezelligheid troef

Cook&Book is meer dan een boekenwinkel. De naam doet het al vermoeden: je vindt er ook een restaurant. Om de beleving compleet te maken is het hele gebouw ingedeeld in negen themaruimtes. In de romanruimte is een boekenplafond met maar liefst 800 zwevende boeken gecreëerd. Ideaal voor een luie zondagnamiddag met een theetje … en een goed boek.

Adres: Vrijetijdsplein 1

3.    Groene vingers

De appartement van INWO bevinden zich in een groene omgeving. Kriebelt het om toch zelf wat te tuinieren? Urban farming is hip. Zo kan je een van de 237 percelen huren bij stadsboerderij Peas and Love op het dak van kledingzaak Cameleon. Je betaalt voor het stukje moestuin en neemt de oogst mee naar huis.

Adres: Arianelaan 15

4.    Milieubewustzijn

Vegan, vegetarisch, milieuvriendelijk. In 2020 moeten we met ecologie bezig zijn. Inwoners van Sint-Lambrechts-Woluwe hebben geen excuus. Kruidenierszaak Végasme opende er namelijk een tweede filiaal onder de naam V.GAN. Voor iedereen die met veganisme bezig is wat wils: voedsel, afhaalgerechten, poetsmateriaal, kledij en zelfs vegankorrels voor honden.

Adres: Ridder Koninglaan 47

5.    Culinair genieten

Ook in Sint-Lambrechts-Woluwe weten ze wat genieten van een lekker gerecht is. De top? Dat is de Italiaanse gastronomie van Da Mimmo. Gevarieerde, seizoensgebonden en kwaliteitsvolle producten die ook de mensen van Michelin niet ontgaan zijn. Al jarenlang is het restaurant bekroond met een ster.

Adres: Ridder Koninglaan 24

Soortgelijke artikelen