Foto van het Qubrik project INWO

Waarom Brussel de nieuwe vastgoed HOTSPOT is

Bruxelles, ma belle. Projectontwikkelaars kiezen steeds vaker voor onze hoofdstad als locatie voor hun nieuwbouwappartementen, en ze weten waarom.

Onze hoofdstad is bezig aan een heropleving. Dankzij hippe buurten zoals de Dansaertwijk of de omgeving van het Sint-Katelijneplein, de mix tussen moderne en oude architectuur en de groene rand is Brussel dan ook een ideale plaats om te wonen.

Alle wegen leiden naar …

Juist ja: Brussel. Met de auto? Vergeet het. Als je in de hoofdstad woont doe je namelijk alles sneller te voet of met de fiets. Denk er aan dat Brussel een heuse voetgangerszone heeft. Je kan er voor of tegen zijn, maar het is een feit dat het er gezellig vertoeven is op zonnige zomerdagen.

Moet je toch wat verder van het centrum zijn? Dan zijn de mogelijkheden met het openbaar vervoer talrijk: tram, metro, bus, trein. Ze brengen je naar je bestemming.

Hoofdstad van Europa

Brussel is niet alleen de hoofdstad van België. Het is ook de Europese hoofdstad. En door die prestigieuze rol zijn er dan ook veel nationale en internationale bedrijven en instellingen die er een kantoor hebben. Dat maakt van Brussel “the place to be” voor gedreven en gepassioneerde werknemers.

Gezellig avondje uit

Onze nationale ambassadeurs Manneke Pis en het Atomium staan in Brussel. Gelukkig heeft de hoofdstad op het vlak van cultuur en ontspanning meer te bieden. Een gezellig rommelmarktje, een match meepikken van de Rode Duivels in het Koning Boudewijnstadion, cultuur opsnuiven tijdens een van de vele tentoonstellingen, een avondje in een van de concertzalen. Het kan allemaal. Op het vlak van cultuur kom je niets te kort.

Hoe zit dat met die groene rand?

In een drukke en multiculturele stad als Brussel zijn zeker oases van rust te vinden. Een wandeling in het jubelpark. Denk maar aan het Ter Kamerenbos, of de moderne nieuwbouwcomplexen waar stadstuinen in verweven worden. Aan de rand van Brussel vind je ook het Zoniënwoud. Een groot bos van 4000 hectaren waar je tijdens lange wandelingen van de natuur geniet.

3 gouden tips

Woon of werk je in Brussel? Vertoef je graag in onze hoofdstad, of wil je ze gewoon beter leren kennen? Dan moeten deze drie activiteiten zeker op je agenda staan.

  • Rommelmarkten en door antiek snuisteren: op zaterdag en zondag kan je in de Grote Zavel terecht voor een grote antiekmarkt op het plein voor de Onze-Lieve-Vrouwekerk. En als je er geen genoeg van krijgt, ga dan langs op het Vossenplein in de Marollen voor de schatten op de dagelijkse rommelmarkt te ontdekken.
  • De omgeving van het Sint-Katelijneplein: een van de hippere buurten met toffe restaurants en leuke terrasjes. Hier heerst het hele jaar door een aangename en knusse sfeer.
  • Belgisch Stripcentrum: ons land heeft naast chocolade en diamanten nog een belangrijk exportproduct: de stripboeken. Denk maar aan De avonturen van Kuifje en de Smurfen. In het Stripmuseum, gehuisvest in een prachtig art-nouveaugebouw van Victor Horta, ontdek je de geschiedenis er van en heb je toegang tot een leesruimte met een hele collectie stripboeken.

 

Snuif zelf de sfeer op en ontdek de charme van Brussel.

Soortgelijke artikelen